נסה כמה שיותר ביער קשה כמו שיש לך גישה ולקבוע איזה סוג העץ או שילוב של יער מייצר את הטעם הטוב ביותר כדי להתאים ברוטב ברביקיו שלך. ביער פופולרי כולל היקורי, מסקיט, תפוח, דובדבן, משמש, פקאן, שזיפים, אלמון, ליבנה, ארז, אפרסק, לימון, אגס, מייפל אלון. באופן כללי, ביער מסוים ללכת הכי טוב עם בשרים מסוימים. שרי פועלת היטב עם כל סוגי הבשר, ואגס עובד הכי טוב עם עופות ובשר חזיר, בעוד מסקיט עובד טוב במיוחד עם בשר וירקות. אף פעם לא לעשן עם ביער רך או עץ שטופלו בלחץ, אשר מכיל כימיקלים רעילים.